Mijn Schisis.nl (copy)

Aanzicht

Een nieuwe website over Schisis

Sinds kort is er een nieuwe website over schisis: mijnschisis.nl. De website geeft zoveel mogelijk antwoord op alle vragen die kinderen, hun ouders en volwassenen met een schisis hebben. 

Tekst: Mirjam Tavares da Silva - Nooij

“Ze kunnen het heel mooi repareren”. Dat horen ouders vaak in hun omgeving als de echo laat zien dat ze een kindje met een schisis zullen krijgen. Goed bedoeld allemaal, maar de ouders blijven met heel veel vragen zitten waarop ze niet direct antwoord krijgen. Een zoektocht op internet begint.

Antwoorden op vragen

Schisis heeft gevolgen voor hoe je eruitziet, voor hoe je praat, voor je gebit en je gehoor. Al die dingen hebben vaak ook invloed op elkaar. Daarom is het belangrijk dat verschillende specialisten steeds met elkaar overleggen. In Nederland zijn tien schisisteams die gecoördineerd alle aspecten van de schisisbehandeling verzorgen. Die teams werken samen in de Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen (NVSCA). Voor deze vereniging van schisisteams is de website mijnschisis.nl gemaakt. 

Gezichtspunt van ouders en kinderen


Mijnschisis.nl geeft zoveel mogelijk antwoord op alle vragen die ouders en kinderen met een schisis hebben. We zien hoe schisis ontstaat en wat voor gevolgen het heeft.

Op de website vertellen ouders en de kinderen hun verhaal en worden ze gevolgd tijdens de verschillende fases van de schisisbehandeling. Via persoonlijke verhalen leren we over hoe zij met schisis omgaan. We horen over de behandelingen en krijgen tips en oplossingen voor de dingen waar zij tegenaan lopen. 

Dat gebeurt met behulp van een groot aantal video’s, animaties, tekeningen en tekst. We zien in de video’s de behandelingen en de ontmoetingen met behandelaars. Het verhaal van de website begint voor de geboorte en gaat door tot en met het afscheid van het schisisteam op 22-jarige leeftijd, of soms nog ouder.

Schisistijdlijn

Op mijnschisis.nl is een “schisistijdlijn” te zien.
Deze tijdlijn is gebaseerd op de verschillende fases in de ontwikkeling en behandeling van kinderen en volwassenen met een schisis. 

Niels (22): "Ik deel graag mijn ervaringen"

Niels zit in het bestuur van Schisis Nederland. Hij wil zijn ervaringen delen met anderen die nu pas aan het begin van hun behandeltraject staan. Hij vertelt zijn verhaal in een van de vele video's op mijnschisis.nl

Initiatiefnemers

Het initiatief voor de website komt van de Stichting ter Bevordering van de Orthodontie. Die stichting is in het leven geroepen door Prof. Em. Dr. Birte Prahl-Andersen. Zij was jarenlang betrokken bij verschillende schisisteams. De video-opnames zijn door het hele land gemaakt met medewerking van verscheidene schisisteams.

Ga naar mijnschisis.nl

Deel dit artikel


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.schisisnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Mijn Schisis.nl (copy)

    Vorige pagina

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.schisisnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Mijn Schisis.nl (copy)

    Volgende pagina

Mis niets en volg ons op social media!

Contact

Telefoon
(073) 22 00 485

E-mail
info@schisisnederland.nl

Bezoek- en postadres
Hambakenwetering 15
5231 DD ‘s-Hertogenbosch

Over ons

Schisis Nederland is dé vereniging van en voor ouders van kinderen met een schisis, jongeren en volwassenen met een schisis. Schisis Nederland is er ook voor mensen met Stickler of Pierre Robin. Schisis Nederland staat voor betrouwbare informatie, belangenbehartiging en het organiseren van lotgenotencontact.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van Schisis Nederland verschijnt twee keer per jaar en is voor leden en niet-leden.

Online magazine

Het online magazine van Schisis Nederland verschijnt twee keer per jaar en is exclusief voor leden.

Colofon

Redactie: Meike Budding, Justin van der Hooft, Marieke te Rijdt, Ivonne Sleutels, Ingeborg Uitentuis, Romy Verroen, Hedi van der Stouwe, Roel Boer, Marleen Lamé en Marieke Lourens.